«Hovseter slik det var!» -byvandring på Hovseter

Søndag den 18. sep. blir det en «byvandring» på Hovseter for alle historisk interesserte. I løpet av vandringen vil du få små glimt av Huseby skoles historie og dessuten om Blindeskolen. Du vil også få høre om husmannsplassene i området, om de første boligene og hva som foregikk her under krigen.

Vandringen starter ved den eldste skolebygningen kl 12.30 og ender ved idrettshallen på Jarbakken. Knut Bryn (Hovsetervn. 98) o.a. vil være historiefortellere.

Underveis blir det en spesiell markering på eiendommen til vårt borettslag. Det var nemlig her husmannsplassen Hovseter sto inntil huset ble revet i 1955. Deretter blir det anledning til å se hvordan en husmannsplass så ut. Jarbakkstua på Voksen skole blir holdt åpen for anledningen.

Når selve vandringen er over, blir det en enkel servering i møterommet i idrettshallen. Deretter blir det holdt et lite kåseri med gamle bilder fra Hovseter.

Bruker du facebook kan du få mer informasjon om vandringen på https://www.facebook.com/events/165967427176946/?active_tab=posts

På dette flyfotoet fra ca. 1961 ser vi Gamle Hovsetervei med Blindeskolen i forgrunnen og Voksen skole i bakgrunnen. Bygningen til BRL Kollektivet er plassert nokså midt i bildet.