Nærområdet

Borettslaget vårt  består av to høyblokker og en lavblokk høyt på en bakketopp mellom Hovseter og Voksen, rett under den bratte skråningen opp mot Holmenkollen.

Rundt blokkene er det små hageflekker, kryddergrønt, blomster, bærbusker, skogholt, plener og grillplass med små sittegrupper, og barnehagens uteområde gir muligheter for leking for de minste.

Fem minutter fra oppgangen er kunstgressbanen på Voksen,  løyper og  morsomme akebakker for hele familien hele vinteren. Og om våren titter blåveisen fram i små skogholt mellom husene.

Innen gåavstand på ti minutter er  fem barnehager, barneskoler, ungdomsskole, videregående skole, legesenter og sykehjem. Bydelskontor og NAV Vestre Aker når du ved å gå forbi Hovseter T-banestasjon, på den andre siden av Sørkedalsveien ved Gardeleiren.

Dagligvarebutikk, frukt og grønt og pizzabar med mer finns på Hovseter torg, og flere større dagligvarebutikker ved T-bane og ved Voksen skole.  Via gangsti mellom blokkene i naboborettslaget Orebakken, når du store grøntområder i Merradalen på tre minutter. Derfra går det gangvei til det gamle tettstedet  Røa med bokhandel og bibliotek .

Du går på ti minutter gjennom Hovseter torg på gangvei til T-banen som bringer deg  på tolv minutter til Nationaltheatret i Oslo sentrum  med mer variert handels- og kulturtilbud. Bussholdeplassene Jarbakken og Orebakken er fem minutter unna, og  buss 45, 46 og 47 deg går til Majorstuen, Røa, Ullerntoppen eller Bogstad  / Voksen Skog.

Etter en liten times tur nordover i skogen langs elva i bunnen av dalen, kommer du til Bogstad- vannet. Der er det campingplass, golfbane, badeplasser og kanoutleie sommerstid, og fredelige kyr og sauer, inne og ute, og et stort gårdsanlegg med museum, koselig kafé, utstillinger og aktivitetstilbud.

Om vinteren går løypene fra inngangsdøra i borettslaget mot Bogstad og Sørkedalen og innover i Krokskogen eller videre oppover i Nordmarka og til Tryvann med skianlegg. Vil du inn i Bærumsmarka? Følg Ankerveien forbi Bogstad til gangbrua over Lysakerelva. Og resten av stiene og løypene og veiene  finner du nok selv i Oslos turkart på nettet!