Om Hovseter

Hovseter er et boligstrøk i bydel Vestre Aker i Oslo og vestkantens eneste drabantby. Det ligger nord for Hovseter T-banestasjon på linje 2 til Østerås. På nettsidene til Orebakken borettslag finner du en fin oversikt over hva som finnes i nærmiljøet.

Hovseter husmannsplass under Hoff gård lå på det som nå er plenen bak 102A. Klikk på bildet for å komme til nettsiden til Ullern, Røa og Bygdøy Historielag hvis du vil vite mer.

Historie
Hovseter-området var opprinnelig en plass under Hoff gård og preget av store skogarealer og jorder. For eksempel var Merradalen, der det nå er plener, turvei og friarealer, dekket av skog. Bystyret vedtok planen for utbygging av Hovseter i 1967 og på midten av 70-tallet sto borettslagene Meklenborg, Orebakken, Sætra og Kollektivet og de kommunale blokkene, innflyttingsklare. På Hovseter torg var det både matbutikk, blomsterbutikk, frukt og grønt, postkontor, bank, kiosk og til og med et Vinmonopol. I sokkeletasjene i Setra borettslag var det små butikker som solgte alt fra garn til antikviteter. I dag er det kun matbutikk, frukt og grønt og en pizzeria igjen på torget.

Klikk på bildet for å komme til Google Maps

Utforming
Idealet for utbygingen var mellomkrigstidens modernister i streng orden med lys, luft og grønt mellom husene. Det finnes noen få høyblokker, men de fleste blokkene er 4 etasjes lavblokker. Med sine friarealer og grøntområder, nærhet til naturen og gangavstand til butikker, barnehager, skoler og idrettsanlegg, er Hovseter et attraktivt boligområde hvor både enslige i alle aldre og familier kan trives.

Ut på tur, aldri sur
Fra Hovseter er gang-, sykkel-  eller skiavstand til Bogstadvannet, Østernvann, Sørkedalen og Nordmarka. Om vinteren går skiløypene fra inngangsdøren mot Bogstad og Sørkedalen og innover i Krokskogen eller videre oppover i Nordmarka og til Tryvann med skianlegg. Du kan ta en pause på kafe Grevinnen på Bogstad gård,hilse på dyrene eller bli med på en omvisning.

Kultur
På Røa finner du det Deichmanske bibliotek. De er det lokale navet for sosiale møter og kulturelle opplevelser og tilbyr et stort utvalg av bøker, filmer og andre medier, samt jevnlige arrangementer for både unge og eldre. Med T-banen er det kort vei til Oslo sentrum med konserter, opera, teater, marked, idrett og annen underholdning.

Kollektivtransport
Linje 2 Ellingsrudåsen -Østerås. Nærmeste stasjon er Hovseter. Se her for avgangstider.
Busslinjer 45 og 46  går til Majorstuen, Ullerntoppen eller Bogstad / Voksen Skog.