Spørsmål vedrørende balkongrehabiliteringen

FAQ

Styret får naturligvis mange henvendelser fra beboere vedrørende balkongrehabiliteringen. Har du spørsmål du ikke finner svar på? Vi oppdaterer vår FAQ fortløpende! Send spørsmålene dine på mail til styret og purr gjerne vennlig på oss hvis du ikke finner svarene her innen rimelig tid (det kan glippe).

Om takrenner

Spørsmål: Før hadde balkongene takrenner for å lede vann vekk fra dekkene. Hvorfor har ikke de nye balkongene det?
Svar: Balkongene er bygget for naturlig avrenning med en dryppnese, så opprinnelig var det ingen renner. De rennene som nå ble demontert er fra forrige rehabilitering, men fungerte dessverre ikke særlig godt. De var bygget helt inn og det var umulig å rense dem. Det var også mange skjøter som etter en tid ikke lenger var tette og det dryppet/rant derfor ned rustvann på flere balkonger. Styret har sammen med Hallmaker og Usbl undersøkt flere alternative måter å lede vannet på, men ikke funnet en god og økonomisk holdbar løsning. Vi har derfor gått tilbake til den opprinnelige løsningen med naturlig avrenning. Det betyr at man ikke lenger kan vaske balkongene ved å helle ut vann uten å søle det til for naboene under, men slik var det før år 2000 også.

Om mellomrom mellom gulv og rekkverk

Spørsmål: Hvorfor er ikke balkongen min like tett som før, det er glipper mellom gulv og rekkverk?
Svar: Årsaken til at vi måtte bytte ut de gamle rekkverkene var at de dekket til balkongdekket på en måte som var skadelig for betongen. At det er mellomrom og luftig mellom rekkverk og betonggulv er viktig for å beskytte mot fukt og for at vi skal kunne vedlikeholde betongen på en mye enklere og rimeligere måte i framtiden. De nye balkongløsningene må derfor være luftige og kan ikke tettes igjen.

Om glipper på sidene
Spørsmål: Jeg har lagt merke til at det er glipper på sidene av rekkverkene og på sidepanelene, disse er ikke like fra balkong til balkong.
Svar: Det er snart 40 år siden blokkene våre ble bygget og bygningene har “rørt” på seg i denne tiden. Dessverre beveger de seg ikke likt og dermed er ikke balkongene våre like lenger. Derimot er alle rekkverk og sidepaneler som er bestilt helt like (spesialtilpassede rekkverk for nesten 140 balkonger er ikke økonomisk mulig for borettslaget). Det blir derfor glipper i ulik størrelse på balkongene.

Innglassing – hva skjer?

Se eget innlegg om innglassing

Om folie/beskyttelse mot innsyn

Spørsmål: Kan jeg få dekket til de klare glassplatene på balkongen min med folie som skjermer mot innsyn?
Svar: Ja. Styret skal undersøke og finne en god løsning som beboerne kan kjøpe og montere etter eget ønske.

Om fliser og gulvbelegg:

Spørsmål: Kan jeg flislegge balkongen min?
Svar: Nei, styret ønsker ikke at det legges fliser eller andre tette og permanente dekker på betongen da det vil vanskeligjøre senere vedlikehold og inspeksjoner. Det kan også ødelegge det tette belegget som betongen nå har fått. Løse matter eller luftige tredekk som ikke skrus fast i betongen men kan fjernes ved behov er helt greit.

Om vedlikehold

Spørsmål: Hvordan skal jeg vedlikeholde den nye balkongen?
Svar: Gulv og vegger skal vaskes med grønnsåpe eller lignende. Det er viktig at belegget som nå er lagt er tett. Hvasse gjenstander som stoler og bord må derfor beskyttes med gummiknotter. Det kan legges treplater/tregulv. Kontroller at ikke skruene går ned i gulvet. Skader på gulvbelegget må repareres snarest – ta kontakt med styret/vaktmester.

Om feil og mangler
Spørsmål: Jeg har oppdaget det jeg tror er en sprekk/skjevhet/feil på den nye balkongen, hva skal jeg gjøre?
Svar: I en stor rehabilitering vil det alltid oppstå feil, skader og mangler som kanskje ikke blir oppdaget ved ferdigbefaringen. Det er viktig at alle andelseiere undersøker balkongen sin grundig før den tas i bruk, og gulvet dekkes til på noen måte. Alle slike feil skal dokumenteres og utbedres. Styret vil om kort tid opprette en e-postadresse som skal brukes til slik reklamasjon.

Skilleveggene

Skilleveggene skal som før sagt, gjenbrukes. De vil bli demontert og montert opp igjen når arbeidet med betongdekket er ferdig. Har du montert noe på denne veggen, må dette fjernes.

Hva skjer med kontakter og lysbrytere på balkongen?

Hallmaker dekker dem til med tape og plast. Du kan evt. gjøre dette selv om du ønsker det. Står de i veien for rehabiliteringen av betongdekket, må de fjernes før arbeidet begynner.

Hvordan blir overflatebehandlingen av balkongdekkene?

Balkongdekkene vil bli dekket av en membran og malt med en spesialmaling for betong.

Jeg har mistet skjemaet for bestilling av sidepanel, kan jeg få et nytt?

Skjemaet finner du her: Bestillingsskjema sidepanel

Er det mulig å bestille to sidepaneler og hva vil det evt. koste?

Styret skal undersøke saken og komme med svar så snart som mulig.

Hva skal vi gjøre med balkongmøbler mm. som vi ikke ønsker å kaste, men ikke har plass til å oppbevare selv?

Oppbevaring er i utgangspunktet andelseiers ansvar, men styret jobber med å få på plass en oppbevaringscontainer. Info vi bli lagt ut/hengt opp.

Hva skjer med markisen min?

Den vil bli demontert og oppbevart til den kan monteres igjen.