Kategoriarkiv: Styreleders hjørne

Jeg heter Solveig Ekedahl og flyttet inn i Kollektivet som student på på hybel (suppleringsrom) i 1984. Nå bor jeg i lavblokken sammen med familien min. Jeg ble valgt inn i styret i 2008 og har vært styreleder siden 2011.

Det er både utfordrende og lærerikt å sitte i et borettslagsstyre og til tross for at styret til tider har en veldig stor arbeidsmengde, så trives jeg med styreledervervet. Jeg håper at de fleste av dere føler at styret gjør en god jobb og at dere har forståelse for at ting kan ta tid.

På denne siden vil jeg komme med innlegg om stort og smått som en styreleder har på hjertet.

Førjulshilsen

Visste du at vi kan takke en gruppe driftige kvinner fra tre forskjellige kvinnesaksforeninger for at vi bor her i dag?

På 50- og 60-tallet jobbet de iherdig for å få realisert ideen sin om et kollektivhus. Alle skulle ha sin egen leilighet, men det skulle også være tilbud til beboerne som kunne lette hverdagen og virke kontaktskapende uten noen tvang om å benytte seg av fellestiltakene.

Kvinnene hadde ikke økonomi til å bygge selv, men gjennom et enestående samarbeid  med USBL, sto Borettslaget Kollektivet klart i 1976 med 138 leiligheter, serveringslokalet Camilla, barnehage, hybler, gjesterom og vaskerier.

Fram mot 40-årsjubileet vårt i 2016 ønsker styret å løfte fram borettslagets unike historie og visjon!

Borettslaget har fått tildelt penger fra USBLs miljøfond til dette arbeidet. Pengene skal delvis brukes til å revitalisere Camilla slik at lokalet blir tilpasset et mer fleksibelt bruk.  Styret ønsker også å jobbe med temaet; Hva er et godt fellesskap i dag, og hvilke tilbud kan lette hverdagen for oss? Vi har kanskje ikke behov for nøyaktig de samme tiltakene som for 40 år siden.  Har du gode ideer/forslag så vil vi gjerne høre dem!

Bruk vår e-postadresse og «Åpen tid» før styremøtene for å ta kontakt med oss.

På vegne av styret ønsker jeg alle en god førjulstid!
Solveig Ekedahl
styreleder

advent

Kari, den siste av våre kvinnesakspionerer, og vår grand old lady, fylte nylig 90 år og ble feiret med bursdagssang og marsipankake i Camilla.

Kari

Gratulerer med dagen Kari!

Høsthilsen fra styreleder

I morgen er det skolestart og de fleste av oss er tilbake i hverdagen. Denne høsten kommer til å bli annerledes for oss med stillaser, håndverkere på balkongene og mye støy. Styret håper at rehabiliteringsperioden vil gå så smertefritt som mulig for den enkelte beboer/familie.

I forbindelse med balkongrehabiliteringen er det mange som henvender seg til oss med spørsmål og vi ber om at det først og fremst gjøres via epost eller brev, åpen tid før styremøtene eller på pensjonistenes 12-treff. Mobil/sms eller personlige henvendelser i heisen/trappen og felleslokaler er kun for akutte hendelser/spørsmål.  Styret vil ha mye å gjøre framover og det er godt for oss å kunne være vanlige beboere på vei til butikken eller under en fellesmiddag i Camilla!

Vi skal svare på alle henvendelser så kjapt vi kan og håper dere kan ha litt tålmodighet med oss. Abonner gjerne på hjemmesiden, vi legger ut informasjon fortløpende!

Planlagte styremøter framover er:

Mandag 25.8 – åpen tid 18.30-19-30

Mandag 22.9 – åpen tid 18.30-19-30

Mandag 20.10 – åpen tid 18.30-19-30

 Med ønske om en god høst til tross for stillaser og bråk!

Solveig Ekedahl, styreleder

hostlov_dugnad

Sommerhilsen fra styret

På vegne av styret vil jeg ønske alle bebeoere en riktig god sommer og samtidig takke alle som viser engasjement for borettslaget. Vi takker også for konstruktiv ros og ris styret har fått. Sammen gjør vi Kollektivet  til et godt sted å bo. Styret tar nå ferie fram til begynnelsen av august. Epost vil bli sporadisk lest og besvart, men vaktmester Eriksen vil være på jobb hele sommeren (untatt noen langhelger) Han kan treffes på mobil og på kontoret sitt om morgenen som vanlig.

Ha en riktig god sommer!

Vennlig hilsen styreleder Solveig Ekedahl

Blomster4